KOPAONIK (hoteli)

Kopaonik je najveći i najpoznatiji planinski, turistički i skijaški centar u Srbiji. Zbog svojih prirodnih vrednosti proglašen je 1981 godine za nacionalni park. Skijaški tereni se nalaze na nadmorskoj visini od 1650-2017m. Skijaške staze su prve kategorije, a žičare su povezane u jedinstven sistem. Kopaonik je pogodan i za one koji ne skijaju kao i za zimski provod dece.

Kopaonik ima subalpsku klimu. Zbog blizu 200 sunčanih dana godišnje Kopaonik s pravom nosi naziv "planina sunca". Hladni i teži vazduh kreće se okolnim dolinama i kotlinama, tako da zimske temperature nisu mnogo niske (srednja godišnja temperatura Ravnog Kopaonika je 3,7ş C). Sneg pada od kraja novembra i zadržava se do maja, odnosno prosečno 159 dana godišnje.

Kopaonik je dobio ime zbog rudnih bogatstava kojima raspolaže i koja su se ovde od davnina kopala. Vulkanska atraktivnost i proboji vrelih mineralnih rastopa izazvali su promene na okolnim stenama i tako je nastala "Kopaonička rudna oblast" sa velikim brojem rudnika, u kojima su se kopali gvožđe, olovo i cink.

Zbog svojih prirodnih vrednosti, 1981. godine Kopaonik je proglašen za nacionalni park. Kopaonik preko cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i predstavlja naš najveći i najpoznatiji skijaški centar. Na prostoru Ravnog Kopaonika nalazi se veliki turistički centar, sa brojnim smeštajnim kapacitetima, sistemom ski staza i žičara i ostalom turističkom infrastrukturom. Drugi turistički centar nalazi se kod sela Brzeće, na istočnoj padini Kopaonika.

 SKI PASS - PRODAJA ISKLJUČIVO NA KOPAONIKU!!! 

CENE I SVE O USLOVIMA ARANŽMANA MOŽETE PREUZETI U PDF-u