GUČEVO (hot. i odmar.)

Nedaleko od Loznice, iznad Banje Koviljače, nalazi se planina Gučevo. Svi koji požele da nekoliko dana predahnu od „blagodeti“ urbanog života i da se dobro odmore uz miris voćki u dozrevanju, sveže pokošene trave ili šarekolikog procvetalog lekovitog i šumskog bilja, priželjkivani mir, potrebnu relaksaciju i rekreaciju po sopstvenoj meri mogu zgodno i jeftino da pronađu na planini Gučevo. Gučevo, je šumovita planina koja je natkrila Banju Koviljaču s južne strane. Planina i Banja su dva nedeljiva pojma, jer se uslovljavaju i na sto načina spajaju i prožimaju. Na nadmorskoj visini od 550 m., koja nesumnjivo predstavlja raj za uživaoce u prirodnim lepotama

Gučevo je šumovita planina koja obiluje biljnim i životinjskim vrstama, kao i izvorima bistre vode. Klima Gučeva je blagotvorna za osobe koje imaju problema sa astmom jer je bogata kiseonikom i ozonom. Istraživanja hidrometeorološkog zavoda potvrdila su da je vazduh na Gučevu, koji proizvodi bukova šuma, jedan od najčistijih na našim prostorima. Spoj netaknute prirode, prirodnog ambijenta, čistog vazduha, blizina reke Drine, Banje Koviljače, Tršića, Tronoša, pružaju idelane uslove za razvoj sportsko rekreativnog, ekskurzivnog i izletničkog turizma.

Pored svega navedenog, važno je napomenuti da objekat “Vidikovac” pruža izvanredne uslove za organizovanje seminara, skupova za manje grupe, pre svega zbog tišine u kojoj se nalazi, svežeg vazduha i blage klime.
Za ljubitelje lova planina Gučevo pruža velike mogućnosti, a za ribolov je zadužena reka Drina i Zvorničko jezero.
Sve navedeno utiče na gosta da se prepusti samom uživanju, zato nas kontaktirajte. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva Vaša pitanja.