školski program

Putovanja - tekst


TEMATSKO PUTOVANJE U GRČKU


TEMATSKO PUTOVANJE U GRČKU

-SA OBILASKOM KAJMAKČALANA-

Tema: Veliki rat i Solunski front

Veliki rat (1914.-1918.) do danas je ostao jedna od najsvetlijih i najtragičnijih stranica u istoriji srpskog naroda. Obeležavanje stogodišnjica vezanih za te dane prilika je za podsećanje na događaje i ljude koji su, tokom decenija utonuli u zaborav. Naše putovanje pružiće mogućnost da nadoknadimo propuštene lekcije o prošlosti, bez koje ne bismo imali sadašnjost ili upotpunimo sliku o junaštvu i žrtvi predaka koja je zadivila svet. Kroz mesta na kojima do danas odjekuju zvuci slavne prošlosti uz priče o ljudima i događajima koji su obeležili epohu vodiće nas Goran Vukčević. Goran Vukčević je scenarista reditelj brojnih dokumentarnih filmova vezanih za nacionalnu istoriju, autor jedinstvenih televizijskih putopisa koji beleže život u Hilandaru i drugim Svetogorskim manastirima. U njegovoj, gotovo tri decenije dugoj profesijionalnoj biografiji izdvaju se TV serijali: „Bukvar Pravoslavlja“, „Bogotražitelji“, „Hilandarsko vekovanje“, kao i dokumentarni filmovi na teme vezane za Veliki rat „Čujte Srbi“ i „Čuvar“.

Predviđeni obilazak Trga Slobode i Solunske luke gde se srpska vojska iskrcala pred odlazak na Solunski front, kao i mesta koja su bila stecište okupljanja znamenitih ličnosti tokom boravka srpskih zvaničnika i vojske u Solunu (1916.-1917.).

Pored znamenitosti iz vremena Velikog rata obići ćemo i druga mesta vezana za srpsku istoriju u prestonici severne Grčke Solunu, poput srednjevekovnih crkava Svete Sofije, Svetog Gligorija Palame, Sv. Nikolaja (Orfanos), kao i druge znamenitosti grada koje su u tesnoj vezi za našu istoriju.

Termin putovanja: 22.05.-01.06.2018.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: /21.maj 2018./ Novi Sad Polazak iz Novog Sada u poslepodnevnim satima. Vožnja preko Beograda, Niša, Skoplja, Evzonija sa usputnim zadržavanjima radi odmora, prikupljanja putnika i graničnih formalnosti

2. dan: /22.maj 2018./ Nea Kalikratia Dolazak u Nea kalikratiju u jutarnjim satima. Smeštaj u studije. Noćenje.

3. dan: /23.maj 2018./ Nea Kalikratia Slobodne aktivnosti u Nea Kalikratiji.

4. dan: /24.maj 2018./ Solun Izlet u Solun. Panoramsko razgledanja grada: Solunska luka, Bela Kula, Kamara-Galerijusov slavoluk, Rotonda-crkva Svetog Đorđa, Aristotelov trg, Crkva Svetog Dimitrija.... Odlazak na Savezničko Vojničko groblje iz I svetskog rata. Poseta i obilazak spomen mauzoleja, groblja i kompleksa posvećenog poginulim vojnicima na Solunskom frontu. U poslepodnevnim satima poseta šoping mola “Mediteranian Cosmos”. Povratak u Nea Kalikratiju.

5. dan – 8.dan: /25.maj – 28. maj2018./ Slobodno vreme u Nea Kalikratiji.

9.dan /29. maj 2018/ Odlazak na fakultativni izlet do Kajmakčalana. Izlet podrazumeva odlazak do podnožja planine. Šetnja do vrha Kajmakčalana koji se nalazi na 2.524m. Obilazak terena na kom su se vodile najžešće borbe na Solunskom frontu tokom Velikog rata 1916. godine. Uspon traje 2-4 sata, u zavisnosti od brzine kretanja. Na vrhu se nalaze Kapela i kosturnica srpskih vojnika poginulih prilikom probijanja Solunskog fronta. Povratak u Nea Kalikratiju. Noćenje.

10.dan -11.dan /30.maj-31.maj 2018/ Slobodno vreme u Nea Kalikratiji za kupanje, sunčanje i ostale aktivnosti.

12.dan /01.jun 2018/ Napuštanje studija. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima . Vožnja preko Skoplja, Niša, Beograda.

13.dan Dolazak u Novi Sad predviđen u ranim jutarnjim satima. 

Cena aranžmana po osobi: 129 eura

-Doplata za 1/1 studio je 50 eur. –
22.05.2018.13 DANA129 €CENA OBUHVATA:

 Prevoz udobnim turističkim autobusom

, Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u Hotelu 3* u Nea Kalikratiji na bazi 2 noćenja sa doručkom,

 Organizacione troškove,

 Usluge licenciranog vodiča,

 Obilasci po programu putovanja,

CENA NE OBUHVATA:

 Putničko osiguranje (1 еur dnevno za lica starija od 18 godina; 2 eur dnevno za lica starija od 70 godina),

 Individualne troškove putnika,

 Poseta šoping Molu “Cosmos Mediteraneo”(5 eura)

 Fakultativni izlet na Kajmakčalan (20 eura)

 Posetu muzeju u sklopu Bele kule (4 eura)

 Vožnju brodićem (po ceni jednog pića)

 Programom nepomenute usluge,

NAČIN PLAĆANJA:

o Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu (Piraeus banka), 30% prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pred putovanje ili

o Na rate do novembra 2018. godine isključivo čekovima građana.

POSEBNE NAPOMENE:

•Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer.

•U smeštajne objekte, po programu, se ulazi prvog dana boravka u 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 9h. Hotel ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC.Smeštaj iz ovog programa je registrovan, pregledan i kategorizovan od strane Nacionalne Turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

•Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena Hotela obavezuje se da tačno ime Hotela objavi sedam dana pre puta.U slučaju promene Hotela, organizator je dužan da o tome obavesti sve putnike, a novi Hotel mora odgovarati standardima Hotela datog u opisu programa. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata,

•Organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu.Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (sef, parking, mini bar, TV, klima uređaj, internet, fen za kosu..).Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smestajnih objekata.

•Zahtevi za određenu vrstu i broj sobe uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu usluge, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, vrsta ležaja i slično). Agencija Organizator ne može obećavati ovakve usluge.Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjenim za smeštaj treće osobe.Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti manjih dimenzija.Sva vremena po programu putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

•Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja.

•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.Tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred putovanje.

•Zbog specifičnosti izleta na Kajmakčalan, koji je sastavni deo ovog programa, potrebno je poneti toplu garderobu i obući se slojevito za taj izlet. Iako je kraj aprila, početak maja i vreme je stabilno, ipak je to planina sa nadmorskom visinom od 2524m i često u ovom periodu ima ostataka snega i duva vetar kao i na svakoj planini. Dosta zavisi od vremenskih uslova na sam dan izleta koji je predviđen za 29. april. Uspon nije jako strm i nije potrebna dodatna oprema za savladavanje uspona.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA „Market tours“i ,,Korona SMD Tours''

pretraga aranžmana
tip aranžmana
destinacija
lokacija
smestaj