Pitajte nas

prijava na mailing listu

Knjiga utisaka
ANTAS
Statistika:
Broj poseta: 8457669
Broj pregledanih stranica: 34515750
Broj korisnika trenutno na sajtu: 8

skype:
 koronasmed

korona.tours

EVIA - EDIPSOS-2018 (vile i apartmani)

EVIA - Najveće ostrvo u Egejskom moru, drugo po veličini u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 200 km južno od Paralije i idealno je za ljude svih uzrasta. Ostrvo Evia je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Prelepo mesto za odmor, sa dugačkim, šljunkovito peskovitim plažama, borovim šumama, davno zaboravljenim mirisom mora, maslinjacima, plantažama smokava i pistaća. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i bogatstvo termalnih izvora čine, Eviju jednom od najpopularnijih destinacija i među samim Grcima. Ostrvo je bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vreme dospeju u žagor antičke prestonice. Severna obala ostrva blago se spusta u more, stvarajući slike fascinantne lepote gde su smeštena i glavna turistička mesta Evije: Pefki, Limini i Edipsos, od kojih je Pefki pravi raj za naše turiste.

Lutra Edipsos je jako veliko i lepo mesto sa gomilom restorana uz obalu i hotela i smestaja. Pri trazenju smestaja ne pise ono studio i apartments nego pise garsonjere pa jos na grckom. Plaža odmah preko ulice ... Inace mesto je toliko zivo i puno penzionera da se ne moze opisati. Uvece se ne moze naci mesto u restoranu gde se sluzi lokumades, svi sede okrenuti ka ulici i gledaju na korzo, a pred svakim gomilica lokumadesa (porcija 14 kuglica sa medom i cimetom 3e). I ostali restorani su puni, sve vrvi od zivota.
To je jedno od najlepsih mesta u kojima ste bili, ima bas puno raznoraznih prodavnica, ulica, tako da uvece nije uopste dosadno.
 Za kupanje može se ići na termalne izvore, ulaz se placa 1,8e , sa stena tece vrela voda od 70 stepeni, gomila penzionera stoji u grupici ispod mlaza, gomila lezi ... i svi sa sesirima na glavi.  Uživće te samo tako. I ta termalna voda je za 3 dana koliko smo bili tamo resila neke manje kozne probleme ... Ma cudo jedno ...

PDF Preuzmite PDF fajl sa ponudom za lokaciju: EVIA - EDIPSOS-2018 (vile i apartmani)