RTANJ (hoteli)

Malo je planina u Srbiji koje bude maštu i o kojima se ispredaju neverovatne priče kao što je Rtanj. Visina kojom dominira pitomom okolinom, svojim izgledom i istaknutim vrhom, Rtanj je oduvek plenio pogled svakog prolaznika i oduševljavao mnoge svetske i naše prirodnjake i putopisce i bio inspiracija umetnicima, istraživačima, lovcima, planinarima, sportistima i onima koji se vraćaju zdravom životu i prirodi.

Planina Rtanj je okružena listopadnom i četinarskom šumom i parkom površine 42 ha, sa oko 150 vrsta različitog drveća i ukrasnog šiblja sa svih kontinenata. Bogata je i lekovitim biljem, tako da na njenim obroncima raste poznati Rtanjski čaj.

Idealni klimatski uslovi i netaknuta priroda omogućavaju posetiocima da se osećaju dobro, što је podstaklo razvoj sportsko - rekreativnog, ekološkog, planinarskog i istraživačkog turizma. Za zaljubljenike u zimski i planinski turizam postoji ski-staza sa ski liftom. U blagodetima koje ova planina pruža utočište nalazi i veliki broj uspešnih poslovnih ljudi koji dolaze na Rtanj kako bi pobegli iz grada, opustili se i uživali. Rtanj je postao domaćin kongresa i seminara sa kojih se učesnici vraćaju inspirisani i nadahnuti novim idejama.

 Bogatstvo prirode, čist vazduh, nadmorska visina, uređeni sportski tereni i trim staza okružena borovom šumom idealni su za pripreme sportista. Na raspolaganju su: fudbalski teren, košarkaško i rukometno igralište sa reflektorima za večernje treninge.