MEĆAVNIK - MOKRA GORA (hoteli )

Културно-туристички комплекс Дрвенград налази се на врху брда Мећавник у чијем је подножју смештено село Мокра Гора. Творац овог јединственог етно-насеља је Емир Кустурица који је инспирацију за свој несвакидашњи подухват добио док је на Мокрој Гори снимао филм „Живот је чудо". Подизање Дрвенграда је праћено идејом о савршеном животу ван свакодневнице, препуштања чарима природе и зову традиције уз истовремено очување споне са савременим тренутком.  
За изградњу Дрвенграда коришћене су аутентичне старовлашке брвнаре овог подручја. Многе од њих, старе и стотинак година, биле су напуштене и изложене зубу времена. Како би се ставиле у функцију, пренете су у раму, рестауриране и постављене на високе камене постаменте и подруме прилагођене нагибу терена.  
Читава концепција Дрвенграда почива на правоугаоном тргу чија је главна оса одређена улазном капијом и положајем цркве-брвнаре са пагодним низом двоводног крова покривеног шиндром. Поред ове мале цркве посвећене Светом Сави и изграђеној по узору на старе руске дрвене цркве, налази се дрвени звоник који заједно са црквом доминира тргом. 
Трг „Дијего Армандо-Марадона" поплочан је дрвеном коцком и сеченим дрвеним шинским праговима. Преко њега се долази до куће и библиотеке Емира Кустурице, до брвнара за угодан смештај гостију, до подземног биоскопа „Стенли Кјубик", библиотеке „Меша Селимовић", галерије „Мацола", продавнице сувенира „Аска", националног ресторана „Лотика", посластичарнице „Код Ћоркана" и спортског центра „Проклета авлија". У оквиру спортског центра смештен је „Конак за преноћиште", ресторан, затворени базен „Милорад Чавић", теретана, сауна, билијар, дискотека, подземна спортска хала и студио. Непосредно испод Дрвенграда, на обронцима Мећавника, налазе се два тениска терена, као и трим стаза која се спушта у село Мокра Гора. 
Дрвенград је место многих културних збивања и стециште бројних знаменитих уметника и спортиста из читавог света.