Pitajte nas

prijava na mailing listu

Knjiga utisaka
ANTAS
Statistika:
Broj poseta: 8401242
Broj pregledanih stranica: 34330308
Broj korisnika trenutno na sajtu: 3

skype:
 koronasmed

korona.tours

Kao jedna od najlepših zemalja Evrope, Španija privlači veliki broj posetilaca iz svih delova sveta. Godišnje, ovu prelepu, i nadasve vrlo raznoliku državu, poseti preko 50 miliona turista. Pored 2 000 km dugačkih plaža, Španiju odlikuje veliko istorijsko bogatstvo. Osam vekova vladavine Arapa, i veliki napredak srednjovekovne hrišćanske Španije, stvorili su neverovatnu mešavinu obe kulture, koje se oličavaju u španskoj tradiciji, hrani i raznim vidovima umetnosti.     

U okviru svakog grada imaćete priliku da vidite građevine iz rimskog perioda, islamske palate i džamije, kao i srednjovekovne tvrđave. Pored svega ovoga, Španiju čine posebnom i njeni širom sveta poznati književnici i umetnici - Servantes, Goja, Dali, El Greko, Miro, Velaskez...

 Južni i istočni deo Španije zapljuskuje Sredozemno more, na kojem se nalazi i jedna od najpopularnijih španskih regija, Kosta Brava, sa svojim biserom i turističkom prestonicom, Ljoret de Marom. Ljoret de Mar (Lloret de Mar), mali katalonski grad sa svojih 30 000 stanovnika, u sezoni se pretvara u turističku metropolu.                         

                LETO 2018 U ŠPANIJI