extra ponude

Putovanja - tekst


ХИЛАНДАР – СОЛУН


Хиландар – Солун

26.08./29.08.2017. (На празник Велике Госпојине)

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима код храма Свето Саве (сатница ће бити одређена неколико дана пред пут и сваки путник ће писмено бити обавештен).

2. дан – Долазак у Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (обавезно је да се исповедите у свом храму), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере,  прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. дан – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци  око 12.30ч. , а потом из Јерисоса за Солун.  Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна) , а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. дан – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

Цена: 99e
26.08.2017.4 DANA99 evraЦена обухвата:
– превоз  бусом (не комби ) туристичке класе са опремом.
– 1 ноћење у манастиру са два оброка (које омогућава братство манастира Хиландара)
– водство и организацију пута

Цена не обухвата:
– визу за Свету Гору -25е (диамонтирион се вади на лицу места по најави агенције)
– вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6,2 е до 10е, у зависности од врсте брода – највероватније ће цена карте бити у оба правца по 6,2 е)
– међ. здравствено осигурање (око 400 динара) које није обавезно
– индивидуалне трошкове.

Могуће плаћање на рате до поласка или до 15.06.2017. уз депоновање чекова.

Овај програм је рађен на бази 40 путника! Важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен – ОТП 259/2010

Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастиру није категорисан, али је надасве пристојан, у аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне непредвиђене околности изазване “вишом силом” у виду временских услова, када се може десити да брод не саобраћа, па су путници принуђени да о свом трошку продуже боравак који ће агенција обезбедити у Уранополису.

pretraga aranžmana
tip aranžmana
destinacija
lokacija
smestaj