extra ponude

Putovanja - tekst


OSTROG - SRPSKA SVETINJA


POKLONIČKO PUTOVANJE U MESTO UPOKOJENJA

SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG

-TRI DANA- SVAKOG PETKA

       01.06.2018.     08.06.2018.   15.06.2018.     22.06.2018.

   PROGRAM PUTOVANJA

Osnovni polazak je iz Beograda ali ukoliko ima  više putnika

polazak može i iz SMEDEREVA

Noćna vožnja.

1. DAN -PETAK

Polazak iz Beograda u 22h sa parkinga preko puta ,,Buvljaka'' na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe (putnici su u obavezi da se informišu o vremenu i mestu polask), potrebno je doći 30min ranije. Polazak iz Smedereva sa parkinga iza Opštine.

Usputna zadržavanja na Rudniku i Zlatiboru.

2. DAN -SUBOTA

Dolazak u manastir Kumanicu.

Manstir Sv. Arhangela Gavrila,gde se čuvaju mošti Sv. Grigorija Kumaničkog.Nalazi se u dolini reke Lim i jedna je od retkih zadužbina Nemanjića u toj oblasti koja je sačuvana i donekle obnovljena, a bilo ih je 70-ak.

* Manastir Morača zadužbina Stefana Nemanjića, sa crkvom posvećenoj Presvetoj Bogorodici. U XVII veku je u manastiru sagrađena mala crkva posvećena Sv. Nikoli.

*Manastir Ostrog

Po dolasku pod manastir Ostrog u popodnevnim satima, upoznavanje sa Donjim i Gornjim manastirom, uz otvorenu mogućnost provođenja ostatka vremena u sledećem:razgovori sa duhovnicima,kupovina svete vode, svetog ulja,ikona,molitvenika,knjiga (posle obilaska sledi slobodno vreme),noćenje...

Jutarnja služba u Gornjem manastiru 6:00 časova,liturgija u Donjem manastiru u 8:00 časova. (službe nisu obavezne već samo ko želi).

 3. DAN NEDELJA

Polazak sa Ostroga posle liturgije.Dolazak u manastir Mileševo.Manastir Mileševo zadužbina Nemanjića posvećena Vaznesenju Gospodnjem. Mileševa je stekla najveći ugled i poštovanje prenošenjem moštiju Svetog Save iz Trnova.

Postoji mogućnost agencijskog iznenađenja ukoliko to vreme i uslovi dozvole.

Uz kraća usputna zadržavanja. Dolazak u Beograd u večernjim časovima . 

CENA ARANŽMANA: 4.500 DIN.
08.06.2018.3 DANA4.500,00 dinNAČIN PLAĆANJA:

- Plaćanje u celosti u dinarskoj protivvrednosti na dan rezervacije,

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pred putovanje ili 

- čekovima građana

- uplatom na tekući račun 

NAPOMENE:

U cenu aranžman je uključeno:                     U cenu aranžmana nije uključeno:

* prevoz                                                      * prevoz taksijem od Donjeg do Gornjeg manstira na Ostrogu i iznosi 1e

* obilasci po programu                                * prenoćište u Donjem manastiru 5 eur na licu mesta

* usluge pratioca grupe                               * putno-zdravstveno osiguranje  

 Napomena: Svi putnici moraju imati važeća dokumenta i to: ličnu kartu ili pasoš, a maloletna deca koja ne idu u pratnji roditelja na putovanje, moraju imati saglasnost rodiitelja overenu u Sudu. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili promenama tarifa prevoznika, organizator putovanja zadržava pravo izmene ugovorene cene. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa opštim uslovima putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo obaveštavanja putnika o otkazivanju aranžmana i izmenama programa najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Napomena: Zbog velikog broja hodočasnika koji dolaze u manastir Ostrog,nismo u mogućnosti da garantujemo smeštaj u manastirskom konaku, koji je inače jako veliki te vas molimo da budete spremni za noćenje pod otvorenim nebom. Takođe, obroke za koje ćemo praviti pauze morate unapred pripremiti. U vreme posta molimo da u Manastiru ne jedete mrsnu hranu.Od Donjeg do Gornjeg manstira udaljenost je  tri kilometra.Molimo da u Manastire ulazite pristojno odeveni, žene bi trebale da imaju suknju i maramu, a muškarci duge pantalone i košulju.Oni koji konače u Gornjem manstiru obavezno da ponesu ćebe, vreću za spavanje ili zimsku jaknu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije TA ,,Korona SMD Tours’’ i ,,BG LUCKY''-a

pretraga aranžmana
tip aranžmana
destinacija
lokacija
smestaj