extra ponude

Putovanja - tekst


IZLET - KLAGENFURT


K L A G E N F U R T

Shopping & Put oko sveta za jedan dan !!!     

preko 150 modela najpoznatijih gradjevina sveta, prepoznatljivih simbola 50-ak država sveta, kao što su Ajfelov toranj u Parizu, Kosi toranj u Pizi, egipatske piramide, Kineski zid, Operska kuća u Sidneju, Bazilika Sv.Petra u Vatikanu( koja je najskuplji i najvredniji model u Minimundusu). Geslo domaćina ovog zanimljivog parka je uštedeti 79 dana i obići celi svet za samo 1 dan! Osim modela građevina, park je ukrašen sa 15.000 sadnica cveća, 30 vrsta različitih bonsai drveća i 40 vrsta različitih kaktusa i palmi.

22.09.2017.         

Klagenfurt je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Prema legendi je Klagenfurt osnovan na mestu gde je ubijen zmaj koji je živeo u obližnjoj močvari. Klagenfurt se nalazi na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Grad je u kotlini sa svih strana okružen brdima. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje je značajan rekreacijski centar i često se naziva "austrijsko more". Kroz grad teče reka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče reka Drava.

Minimundus je park minijaturnih gradjevina koji predstavlja svet u malom sa 

Worthersee jezero je alpsko jezero koje se nalazi u austrijskoj pokrajini Koruškoj. Proteže se od glavnog grada Koruške Klagenfurta na istoku do Veldena na zapadu. Na severu i jugu su strmi Alpe, pokriveni gustom šumom. Jezero je prepoznatljivo po plavo-zelenoj boji vode, a predstavlja treće ledničko jezero nastalo od istog lednika kao Bledsko i Bohinjsko jezero.

PROGRAM PUTOVANJA :
1. dan : Polazak iz Beograda, sa glavne Lastine stanice (dolazni peroni) oko 22 časa (tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pred put). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji i gradu Klagenfurtu koji se nalazi u blizini slovenačko-austrijske granice.

2.dan : Dolazak u Klagenfurt u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku vožnja do predgrađa grada gde se nalazi park minijaturnih građevina-Minimundus. Predviđeno vreme boravka i obilaska parka minijatura je do 12h kad se kreće do jezera Worthersee koje se nalazi na samo 5 minuta vožnje od parka. Šetnja i pauza kod jezera do 14h kad sledi odlazak do centra Klagenfurta. Na glavnom trgu se nalaze prepoznatljivi simboli grada: zeleni zmaj i spomenik austrijskoj carici Mariji Tereziji, grad ima pešačku zonu u centru grada kroz Krammer Gase između Novog i Starog trga. U centru grada se nalazi i veliki trgovački centar Arcade city, u samom istorijskom jezgru grada, gde je predviđen shopping do 18h. Slobodno vreme do 20h kad se kreće ka Srbiji.

3.dan : Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA :  39 EUR 

Deca do 12 god. : 35 EUR 
22.09.2017.3 DANA39 EURCENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom visoke turističke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
• usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

• individualne troškove
• međunarodno zdravstveno osiguranje 

•   ulaznice za Minimundus: odrasli – 17 eur, deca 6-15 god.- 8 eur (plaćanje u agenciji prilikom uplate aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu  Vojvodjanske banke)

Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAČIN PLAĆANJA:
• gotovinski, najkasnije 7 dana pre putovanja , po prodajnom kursu za efektivu Vojvodjanske banke
• prilikom rezervacije 50%, ostatak 1 deponovanim čekom mesec dana nakon put

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.Uz ovaj program važe uslovi putovanja TA,,Travellino'' i ,,Korona SMDTours''.

pretraga aranžmana
tip aranžmana
destinacija
lokacija
smestaj