Okružena bogatim baćkim poljima i velikim šumskim prostranstvom, Banja Junaković proteže se na oko 230 hektara. Ovo prirodno lečilište i sportsko-rekreativni centar na severozapadu Vojvodine – dobilo je naziv po porodici Junaković, koja je nekad bila vlasnik šume uz koju se proteže – udaljeno je od Apatina 4. od Novog Sada 115, od Beograda 190 km; nalazi se na 86 m nadmorske visine i ima kontinentalnu klimu.

Očuvana priroda koja okružuje Banju Junakovic, kroz koju vode trim staze i staze zdravlja, prostrani park s cvetnim alejama i skulpturama, urađenim u drvetu, metalu i kamenu, sportski tereni, kompleks od 10 spoljnih bazena s mineralnom toplom vodom, blizina Dunava i lovišta, čine ovu banju, osim za lečenje, pogodnom i za boravak i odmor zdravih gostiju, za rekreaciju, pripremu sportista, za lovce i ribolovce.

Medicinska služba funkcioniše na visokom profesionalnom nivou, o lečenju pacijenata brine tim lekara speiijalista (fizikalne medicine i rehabilicije, internisti, neuropsihijatri. ortopedi…), fizioterapeuta i drugog zdravstvenog osoblja.